Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Συνάντηση του προεδρείου της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλισεων του υπουργείου Εργασίας ΦΡΑΓΚΟ ΝΙΚΟΛΑΟ.

ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ.:283                                           Αθήνα: 14-10-2016
                            
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016, το προεδρείο της Ε.Ε. της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης κ. Νικόλαο Φράγκο, παρουσία της  Βουλευτή Χανίων Κας Ευαγγελίας Βαγιωνάκη μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής 'Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και η συζήτηση επικεντρώθηκε στις στρεβλώσεις που έχουν προκύψει μετά την εφαρμογή του ασφαλιστικού.
Ζητήθηκε να διερευνηθεί η δυνατότητα να ισχύσει η γενική φιλοσοφία του νόμου, τα 40 χρόνια ασφάλισης, για τους εργαζόμενους οι οποίοι ξεπερνούν τα 40 χρόνια και πρέπει να περιμένουν να συμπληρώσουν το όριο ηλικίας δηλ. να δικαιούνται πλήρη σύνταξη, με τα 40 χρόνια ασφάλισης.
Επίσης στην συνάντηση αναφέρθηκε ότι χρειάζεται  επικαιροποίηση, η διάταξη για τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο, που προβλέπει ότι δεν εντάσσονται στην ασφάλιση τουΙΚΑ-ΕΤΑΜ όσοι έχουν εργαστεί πριν στο Δημόσιο με οποιαδήποτε σχέση.
Επιπροσθέτως συζητήθηκε ότι με την αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος, πρέπει για τους όλους ασφαλισμένους  να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες.
 Στο ασφαλιστικό πρέπει να ισχύουν οι ίδιες διατάξεις για τους εργαζομένους, με ίδιες ειδικότητες και κατηγορίες και να μην συνεχιστεί η διαφορετική ασφαλιστική αντιμετώπιση που υπάρχει σήμερα, μεταξύ ασφαλισμένων στο Δημόσιο και των ασφαλισμένων του ΙΚΑ. Οπότε πρέπει να ισχύσει ο Κανονισμός των Β.Α.Ε. και για Τεχνικούς Δημοσίους Υπαλλήλους του ΥΠΕΘΑ που εργάζονται αποκλειστικά και κατά πλήρες ωράριο, κάτω από τις ίδιες επιβαρυμένες συνθήκες εργασίας (χώρους εργασίας), με τις ίδιες ειδικότητες, πρέπει να ισχύσουν τα ίδια, που ισχύουν για τους συναδέλφους τους αορίστου χρόνου, που είναι ασφαλισμένοι στο Ι.Κ.Α. και για τους οποίους ισχύει ο Κανονισμός των Β.Α.Ε.

Για την ΕΕ της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ


Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας


Λ. Καράμπαρπας
Θ. Αλατεράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου