Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015

ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ.:223                                           Αθήνα: 25-05-2015
                            
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το προεδρείο της Ε.Ε. της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Τεχνικών Ειδικοτήτων ΥΕΘΑ-ΓΕΣ πρόεδρος Φώτης Δημόπουλος  την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα ΥΠΕΘΑ κ. Γιάννη Ταφύλλη.
 Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και η συζήτηση επικεντρώθηκε στα παρακάτω θέματα:

·        Αναβάθμιση των εργοστασίων και των Μονάδων συντήρησης και επισκευής. 

·        Ολοκλήρωση κατά προτεραιότητα, των εκκρεμών διορισμών των υπολοίπων τεχνικών υπαλλήλων από την προκήρυξη του ΑΣΕΠ 6Κ/2008.

·        Κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων από τους επικείμενους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, για την αντιμετώπιση της ερήμωσης των Εργοστασίων, Ναυστάθμων και των Μονάδων συντήρησης και επισκευής των Ενόπλων Δυνάμεων, εξαιτίας της εφεδρείας της διαθεσιμότητας και των μαζικών  συνταξιοδοτήσεων. Ταυτόχρονα το ΥΕΘΑ να γίνει φορέας υποδοχής προσωπικού για κάλυψη θέσεων μέσω κινητικότητας.    

·        Σύγχρονοι οργανισμοί για τις ανάγκες του σήμερα και τον σχεδιασμό του αύριο στα Εργοστάσια, Πολεμικά Αεροδρόμια και Ναυστάθμους κλπ..   

·        Να ενεργοποιηθεί εκ΄ νέου η διαδικασία που είχε ξεκινήσει και διακόπηκε, λόγω των κοινοβουλευτικών εκλογών, για την τροποποίηση της κοινής Υπουργικής Απόφασης του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας προκειμένου να γίνει εξαλειφθούν οι αδικίες που είχαν εντοπιστεί μετά την εφαρμογή της υφιστάμενης ΚΥΑ.

·        Εσωτερική και εξωτερική επιμόρφωση του  επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού.

·        Αξιοποίηση των γραπτών εκτιμήσεων των τεχνικών ασφαλείας και γιατρών εργασίας για παρεμβάσεις βελτίωσης των συνθηκών εργασίας. 

·        Επαναχορήγηση γάλατος σε αυτούς που εργάζονται σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές εργασίες.

·        Επανασχεδιασμός των δρομολογίων των χερσαίων μεταφορικών μέσων προσωπικού, δίνοντας προτεραιότητα στις απομακρυσμένες από το κέντρο υπηρεσίες.

Για την ΕΕ της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ


Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας


Λ. Καράμπαρπας
Θ. Αλατεράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου