Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Συνάντηση ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ με τον ΥΦΕΘΑ κ.Τόσκα(

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ:209                                                   Αθήνα: 20/03/2015

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ       

Αντιπροσωπεία  της ΕΕ της Ομοσπονδίας μας , που την  αποτελούσαν ο Πρόεδρος  κ. Καράμπαρπας Λεωνίδας ,  ο κ. Κοντζιάς Χαράλαμπος, ο κ. Χαντζησοφιανός Χρήστος και ο κ. Δημόπουλος Φώτης, συναντήθηκε με τον ΥΦΕΘΑ κ. Τόσκα και με τον Δ/ντή του Πολιτικού του Γραφείου κ. Καμπόλη. 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με ειλικρινή διάθεση από μέρους της πολιτικής ηγεσίας για έγκυρη ενημέρωσή της για τα μείζονα προβλήματα των Τεχνικών υπαλλήλων.
Η αντιπροσωπία της ΕΕ της ΠΟΤΚΕ ΥΕΘΑ έθεσε προς συζήτηση – επίλυση τα κάτωθι θέματα :

1.     Αναβάθμιση των εργοστασίων και των Μονάδων συντήρησης και επισκευής. 

2.     Ολοκλήρωση των διορισμών κατά προτεραιότητα και των υπολοίπων τεχνικών  υπαλλήλων της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 6Κ/2008.

3.     Στελέχωση των μονάδων του ΥΠΕΘΑ με Επιστημονικό και Τεχνικό προσωπικό με προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ των κενών οργανικών θέσεων, αλλά και κάλυψη θέσεων μέσω  κινητικότητας.

4.     Σύγχρονοι οργανισμοί για τις ανάγκες του σήμερα και τον σχεδιασμό του αύριο στα Εργοστάσια, Ναυστάθμους κλπ..

5.     Επανασύσταση των θέσεων, των συναδέλφων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και όπου αλλού απαιτείται.

6.     Ολοκλήρωση της διαδικασίας που είχε ξεκινήσει για την τροποποίηση της κοινής Υπουργικής Απόφασης του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, που «λιμνάζει» στο Υπουργείο Οικονομικών, για την εξάλειψη όλων των αδικιών που είχαν εντοπιστεί μετά την εφαρμογή της υφιστάμενης ΚΥΑ.

7.     Εσωτερική και εξωτερική επιμόρφωση του  επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού.

8.     Αξιοποίηση των γραπτών εκτιμήσεων των τεχνικών ασφαλείας και γιατρών εργασίας για παρεμβάσεις βελτίωσης των συνθηκών εργασίας. 

9.     Επαναχορήγηση γάλατος σε αυτούς που εργάζονται σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές εργασίες.

10.                          Μεταφορικά μέσα προσωπικού.

11.                          Οικονομική κατάσταση των ταμείων αρωγής του Στρατού και της Αεροπορίας.

Μετά από την ανάλυση των θεμάτων και την ανταλλαγή απόψεων, παραθέτουμε τις απαντήσεις απόψεις του κ. ΥΦΕΘΑ και του Δντη του συνοπτικά.
Δεσμεύτηκε ότι θα στελεχωθούν οι τεχνικές υπηρεσίες τις οποίες χαρακτήρισε κρίσιμες για το ρόλο τους και την συμβολή τους στο αξιόμαχο των ΕΔ. Η στελέχωση μπορεί να πραγματοποιηθεί και από το προσωπικό των διαγωνισμών που δεν έχουν προσληφθεί αλλά και από το πρόγραμμα της κινητικότητας.
Μας διαβεβαίωσε ότι σχεδιάζεται ο Οργανισμός Πολιτικού προσωπικού αλλά με πιο σύγχρονη φιλοσοφία.
Έδωσε έμφαση στην εκπαίδευση και στην συνεχή κατάρτιση του προσωπικού οποιασδήποτε βαθμίδας ακόμα και με εσωτερικά σχολεία στις υπηρεσίες.
Στο σημείο αυτό ζήτησε την βοήθεια μας καταθέτοντας του πρόταση υλοποίησης προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης όλων των υπαλλήλων και ιδιαίτερα των  Τεχνικών  υπαλλήλων  του υπουργείου.
Επίσης μας παρέπεμψε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με τις αλλαγές στο Δημόσιο Τομέα και τους Δημοσίους υπαλλήλους.
Μας είπε  ότι ελπίζει σύντομα να ολοκληρωθεί το ζήτημα της ΚΥΑ για το ανθυγιεινό, δεν είναι στην δική του ευθύνη αλλά θα ενεργήσει καταλλήλως.
Σε ότι αφορά την αξιολόγηση των Γραπτών εκτιμήσεων κινδύνου μας ενημέρωσε ότι είναι και προσωπική του θέση και θα ήθελε την συνεργασία της Ομοσπονδίας μας ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο.
Στο ζήτημα των Μέσων Μεταφοράς Προσωπικού μας είπε ότι είναι σαφώς καλύτερη η διαχείριση αλλά θέλει ακόμα περισσότερη στόχευση και σχεδιασμό.
Τέλος αφού ενημερώθηκε για την πορεία και τα προβλήματα των Ταμείων Αρωγής Στρατού και Αεροπορίας μας ζήτησε πίστωση χρόνου για να το εξετάσει και να μας απαντήσει..  

Για την Ε.Ε. της Π.Ο.Τ.Κ.Ε.-Υ.ΕΘ.Α.
               Ο                                                                         Ο
  Πρόεδρος                                                         Γεν. Γραμματέας


     Λ. Καράμπαρπας                                                        Θ. Αλατεράς

 τηλ. 6983501845                                                   τηλ. 6955080107

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου